Şoferii indisciplinaţi, taxaţi aspru de poliţişti. Amenzi de peste 28.000 de lei, într-o singură zi

Şoferii indisciplinaţi, taxaţi aspru de poliţişti. Amenzi de peste 28.000 de lei, într-o singură zi
Poliţiştii clujeni au efectuat în cursul zilei de duminică o amplă razie în trafic, desfăşurată pe principalele artere de circulaţie din oraş.

Acţiunea a vizat fluidizarea traficului şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Controalele au avut loc atât în zona centrală a municipiului, cât şi pe străzile Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Frunzişului, Bucium, Calea Floresti, Maramureşului, Corneliu Coposu şi Bucureşti.

Pentru a prinde şoferii indisciplinaţi, poliţiştii au folosit sistemele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor amplasate în cascadă.

În urma raziei au fost depistate mai mult de 150 de contravenţii, în valoare de peste 28.000 lei. "Dintre acestea, cele mai numeroase amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză, pentru neportul centurii de siguranţă şi pentru opriri neregulamentare", au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

De asemenea, au fost reţinute 20 de permise de conducere şi au fost retrase şapte certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Date fiind condiţiile meteo şi producerea unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, cum ar fi burniţa, lapoviţa, ninsoarea sau ceaţa, IPJ Cluj sfătuieşte şoferii să manifeste maximă prudenţă şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie.

"Atunci când partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare", avertizează poliţiştii.

Totodată, în cazul unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de burniţă, lapoviţă sau ninsoare, precum şi ceaţa pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, şoferii fiind îndemnaţi să îşi păstreze calmul şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Comenteaza