Şofer cu tupeu: a încercat să muşamalizeze un accident, însă a fost dat de gol

Şofer cu tupeu: a încercat să muşamalizeze un accident, însă a fost dat de gol
Un şofer a încercat să scape de oamenii legii, muşamalizând un accident soldat cu rănirea unui consătean. Din nefericire pentru el, a fost dat de gol de victimă.

Potrivit poliţiştilor, duminică noaptea, în jurul orei 03:00, un tânăr de 22 de ani din Unguraş a acroşat un bărbat care s-ar fi angajat în traversarea neregulamentară a drumului, prin loc nemarcat şi neprevăzut cu indicator.

În urma impactului, conducătorul auto a transportat victima la domiciliul acesteia, neanunţând organele de poliţie despre producerea accidentului.

"Ulterior, în jurul orei 12:00, victima, un bărbat de 37 de ani din Unguraş, s-a prezentat la Spitalul Municipal Dej pentru a i se acorda îngrijiri medicale, context în care au fost anunţaţi şi poliţiştii despre producerea accidentului", au precizat oamenii legii

În urma acestui incident, poliţiştii au identificat conducătorul auto, urmând a fi luate măsurile care se impun faţă de acesta.

Fuga de la locul faptei, pedepsită cu închisoarea

Potrivit legislaţiei în vigoare, conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Conform Codului penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.

Comenteaza