ŞOC LA CLUJ: Fabrica Nokia se închide până la sfârşitul anului UPDATE

ŞOC LA CLUJ: Fabrica Nokia se închide până la sfârşitul anului UPDATE
Fabrica Nokia de la Jucu se închide până la sfârşitul anului. 1.900 de angajaţi vor fi disponibilizaţi.

Fabrica de la Jucu se închide până la sfârşitul anului, au fost anunţaţi în cadrul şedinţei din această dimineaţă angajaţii companiei.

"Fabrica urmează să funcţioneze până la sfârşitul anului şi ne aşteptăm că veţi continua să fiţi angajatul Nokia şi să fiţi plătiţi până la sfârşitul lunii martie 2012. Veţi beneficia de un parchet compensatoriu pe care îl vom comunica de îndată ce vom finaliza consultările" este informarea oficială primită în scris de către angajaţii Nokia de la Cluj în această dimineaţă.

"Mâine lucrăm normal. Ne-au spus că fabrica se va închide până la sfârşitul anului", spune unul dintre salariaţi. Angajaţii Nokia au ieşit din şedinţă şi părăsesc incinta clădirii. Ei ar urma să îşi reia lucrul de mâine.

"Nokia închide fabrica de la Cluj şi disponibilizează 1.900 de angajaţi", a declarat Daniel Don, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, înainte ca şedinţa să se încheie. Procedura de disponibilizare colectivă durează 45-60 de zile.

Iniţial Don susţinea că în cadrul şedinţei va avea loc o prezentare a strategiei, fapt care va presupune câteva zile de pauză pentru înlocuirea de echipament şi, probabil, reducerea a 45-50% din personal, dar ulterior a declarat că a fost anunţat despre închiderea fabricii.

Conducerea parcului industrial Tetarom şi cea a Consiliului Judeţean nu au fost anunţate despre strategia comunicată astăzi. "Cei de la Nokia nu au comunicat cu noi, nici nu au obligaţia contractuală de a o face. Ştim doar că are los o întâlnire la care participă şi unul dintre vicepreşedinţii board-ului Nokia, dar nu cred că se pune problema închiderii fabricii", a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

"Nouă ni s-a comunicat să venim de la 9:00, când, de obicei, începem lucrul la ora 7:00. Niciodată nu am mai avut o şedinţă de genul acesta", spune unul dintre angajaţi. Oamenii au început să se adune la companie înainte de 8:00, Până la 9:00 au venit mai multe autocare cu angajaţi ai unităţii din Jucu.

 

Comenteaza