O zi cu păsări, în Parcul Etnografic: ateliere, activităţi artizanale, plimbări tematice, observarea înaripatelor

O zi cu păsări, în Parcul Etnografic: ateliere, activităţi artizanale, plimbări tematice, observarea înaripatelor
Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează sâmbătă cea de a doua ediţie a evenimentului „O zi cu păsări în Muzeul Satului”. Acţiunea se va desfăşura în Parcul Etnografic Naţional “Romulus Vuia” de la ora 10:00 până la ora 16:00.

"O zi cu păsări în Muzeul Satului" este gândit pentru toate grupele de vârstă, astfel încât fiecare vizitator să poată lua parte la una din acţiunile pregătite. Principalul scop al evenimentului este să contribuie la formarea unui spirit eco-civic cu ajutorul activităţilor în aer liber şi al informării, pentru a determina o percepţie favorabilă a publicului faţă de proteţia mediului.

"Copiii vor avea posibilitatea să experimenteze activităţi dedicate lor, iar prima dintre ele este şi cea mai spectaculoasă, dar şi cea mai cerută, dacă judecăm după entuziasmul stârnit la prima ediţie. Cei mici se vor afla în compania ornitologilor la una din cele mai frumoase părţi ale muncii lor:inelarea păsărilor", au transmis organizatorii. 

Activitatea presupune prinderea păsărilor cu ajutorul plaselor ornitologice, care nu le rănesc, măsurarea şi cântărirea lor, ataşarea unui inel pe picior şi eliberarea lor. 

După inelare se va da startul celorlalte activităţi programate în cadrul evenimentului. Copiii vor putea continua să înveţe cu zâmbetul pe buze, prin jocurile special pregătite pentru ei.

Între timp, voluntarii şi specialiştii SOR vor începe atelierele de activităţi artizanale şi sesiunile informative pentru cei mai mari dintre participanţi. Aceştia, alături de cei mici, pot participa la plimbări tematice, unde pot face observaţii de păsări. În limita posibilă, se asigură binocluri, lunete şi identificarea speciilor de păsări care vor fi văzute. De asemenea, va fi prezentată din nou expoziţia foto a celor de la Rewilding Europe. 

Comenteaza