O echipă de studenţi de la UBB, câştigătoare a locului 3 laun concurs internaţional organizat de Mol

O echipă de studenţi de la UBB, câştigătoare a locului 3 laun concurs internaţional organizat de Mol
O echipă de la Universitatea Babeş-Bolyai a ocupat locul 3 şi a câştigat 3.000 de euro la o competiţie internaţională adresată studenţilor organizată de compania maghiară Mol, la care au participat peste 2.600 de tineri din peste 60 de ţări.

Anul acesta la competiţia intitulată "Freshhh" au participat peste 2.600 de studenţi din peste 60 de ţări.

Echipa de studenţi de la Babeş-Bolyai a fost intitulată Lotus şi a ajuns în finală, alături de alte nouă echipe. În cele din urmă studenţii clujeni au ocupat poziţia a 3-a.  

"În prima dintre cele trei faze ale competiţiei, participanţii au concurat în mediul online, într-un scenariu virtual, pentru a îndeplini sarcini care necesită cunoştinţe industriale şi strategice, stabilite de către Grupul MOL. Cele mai bune 40 de echipe din prima rundă s-au calificat în a doua etapă, Simulare Strategică, în cadrul căreia fiecare echipă a coordonat activitatea unei benzinării virtuale. Misiunea fiecarei echipe a fost să asigure funcţionarea eficientă a benzinăriei, luând deciziile adecvate pe baza unei atente analize de piaţă. Cele mai bune zece echipe au fost invitate la Budapesta pentru a participa la faza finală, unde au concurat în diverse misiuni, evaluate de către un juriu format din manageri ai Grupului MOL", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii Mol România.

În finală s-au calificat câte o echipă din Austria şi din Marea Britanie, trei din Croaţia, două din Ungaria, respectiv câte una din Romania, Slovacia si Serbia.

"Juriul international a acordat primul premiu, in valoare de 9.000 de euro, echipei "DDR" de la Universitatea Heriot-Watt din Marea Britanie. Echipa "3 Tage Wach", formata din studenti de la Universitatea Tehnica si Economica din Budapesta si de la Universitatea Andrássy din Budapesta a castigat al doilea premiu, in valoare de 6.000 de euro, in vreme ce echipa "Lotus" de la Universitatea Babes-Bolyai din Romania a castigat premiul al treilea, in valoare de 3.000 de euro. Membrii celorlalte sapte echipe au primit tablete electronice", au precizat reprezentanţii companiei.

"Programul Growww pentru tineri absolventi, Academia PIMS, programul de burse post-universitare programul Freshhh, au ca scop sa atraga si sa dezvolte tinere talente pentru operatiunile companiei si sa transforme tinerii intr-o axa de sustinere a companiei. Creatitivatea, ideile proaspete si noile perspective sunt apreciate in Grupul MOL, astfel incat tinerii care pot aduce aceste abilitati in companie sunt esentiali pentru cresterea noastra viitoare", a arătat Zsolt Hernádi, Chairman & CEO, MOL Group.

Comenteaza