Nu sunt drumuri închise în Cluj, dar se acționează pe 57 de sectoare

Nu sunt drumuri închise în Cluj, dar se acționează pe 57 de sectoare
În cursul dimineţii de luni, 22 ianuarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

În ultimele 24 de ore precipitaţiile căzute sub formă de ninsoare au fost relativ abundente pe raza judeţului Cluj, cu preponderenţă în zona de munte, iar din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius, unele drumuri judeţene au fost afectate şi de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 21 ianuarie, s-a intervenit pe 59 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 - zona Huedin - Gilău şi, respectiv, zona Gherla - Dej. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 32 de utilaje, fiind folosită pentru combaterea poleiului şi a gheţuşului o cantitate de 310 tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră se acționează pe 45 de drumuri judeţene, cu 29 de utilaje.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate pe raza Lotului 2 - zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 7 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 7 utilaje, fiind folosită o cantitate de 187 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. În cursul acestei dimineţi, pe raza Lotului 2 se acționează pe 12 drumuri judeţene, cu 8 utilaje.

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Comenteaza