News alert Noul cod rutier intră în vigoare. De ASTĂZI

Noul cod rutier intră în vigoare. De ASTĂZI

Schimbări drastice în noul Cod Rutier: Puteți ajunge imediat în închisoare.

Noul cod rutier aduce schimbări radicale în legislație privind circulația pe drumurile publice.

Conducătorii auto care nu le permit şoferilor blocaţi în intersecţie să iasă sunt pasibili de amendă. Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 195/2002 “nerespectarea obligaţiei de a permite părăsirea intersecţiei conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia” este o contravenţie, iar şoferul va fi amendat.

Șoferii care nu respect acest lucru vor putea pimi o amendă de 1.000 de lei. Noul Cod Rutier intră în vigoare pe 15 februarie şi prevede amenzi mari pentru şoferii iresponsabili în trafic. Pentru anumite abateri, unele amenzi au crescut chiar şi de 10 ori, iar la consumul de alcool, peste o anumită limită se poate ajunge chiar după gratii. Și vorbitul la telefon va fi taxat scump. Cine este prins în trafic că vorbeşte la telefon în timp ce conduce riscă o amendă de 1.600 de lei.

În funcţie de alcoolemie şoferul depistat băut la volan poate ajunge şi în închisoare, daca rezultatul este mai mare de 0,5 g/l alcool pur in sânge.

După noile modificări, băutura la volan se sancţionează drastic. Astfel o îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge aduce şoferului o amendă prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (de la 21 la 50 de puncte – amendă) şi o suspendare a permisului de 180 de zile.

De aemenea, Noul Cod Rutier sancţionează cu amenzi cuprinse între 4.000 şi 9.000 de lei, depăşirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometric. Amenzile şi sancţiunile în ceea ce priveşte alcoolul la volan s-au mărit şi ele în noul Cod Rutier.

Comenteaza