Noua stare de alertă. Ce prevede documentul adoptat luni față de cel prezentat vineri

Noua stare de alertă. Ce prevede documentul adoptat luni față de cel prezentat vineri

Hotărârea de Guvern prin care se instituie starea de alertă în România a fost adoptat luni cu câteva modificări faţă de documentul prezentat vineri de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, conform HG adoptată luni, numărul persoanelor care pot participa la evenimente private, în spații închise, nu mai este de 16, de luni, ci de 8, cum se anunțase vineri. De asemenea, în document se precizează că sunt interzise și evenimentele de tipul drive-in. De luni, devine obligatorie purtarea măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, în transportul în comun și la locul de muncă. Cei care vor circula în afara localităților vor trebui să aibă completată declaraţia pe propria răspundere (găsiți AICI modelul de declarație). De asemenea, revin amenzile - persoanele care încalcă măsurile stabilite de Guvern riscă amenzi cuprinse între 500 şi 15.000 de lei.

 Hotărârea de Guvern adoptată luni are trei anexe cu măsurile impuse de Guvern - Anexa 1Anexa 2 și Anexa 3. Măsurile adoptate astăzi trebuie aprobate de Parlament în termen de 5 zile.

Comenteaza