Nouă speologi, rămaşi blocați într-o peşteră din Munții Trascăului în urma unei viituri

Nouă speologi, rămaşi blocați într-o peşteră din Munții Trascăului în urma unei viituri
O echipă de speologi din Cluj urmează să se deplaseze la fața locului pentru a evalua situația din interiorul peșterii.

Cei nouă speologi au rămas blocați în peștera Huda lui Papară, aflată pe teritoriul satului Sub Piatră, comuna Sălciua, după ce o viitură a inundat, luni, interiorul, ca urmare a unor precipitații abundente, relatează agerpres.ro.

În urma unui apel la 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Alba a trimis în zonă o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD.

De asemenea, tot ca urmare a precipitațiilor, traficul pe DN 75, care face legătura între Cîmpeni și Turda, a fost întrerupt luni în zona localității Sălciua, după ce pe carosabil au ajuns aluviuni de pe versanți, în urma precipitațiilor. Circulația a fost reluată la scurt timp pe un sens de mers, a menționat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan.

 

UPDATE:

În peştera Huda lui Papară se aflau blocaţi din cauza unei viituri, luni, nouă turişti însoţiţi de doi speologi. Conform stiri.tvr.ro., toate cele 11 persoane au fost scoase la suprafaţă.

La operaţiunile de salvare au participat speologi din Cluj şi o echipă de la salvamont Aiud. În peşteră au intrat doar speologii, care cunosc bine zona, iar la suprafaţă au aşteptat ambulanţe SMURD şi echipaje de intervenţie din Bihor, Mureş, Caraş-Severin şi Gorj.

În grotă rămăseseră captivi, speologi şi turişti francezi, cei mai mulţi adolescenţi de 15-17 ani, iar starea lor este bună.

Comenteaza