Noua pistă a aeroportului din Cluj, construită de Napoca Construcţii

Noua pistă a aeroportului din Cluj, construită de Napoca Construcţii
Noua pistă a aeroportului din Cluj-Napoca va fi construită de consorţiul condus de Napoca Construcţii, după ce CNSC a răspuns favorabil.

Rezultatul iniţial al licitaţiei a fost contestat, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a cerut Aeroportului să reevalueze ofertele înscrise. Consorţiul care va construi prima bucată din pista de 3.500 de metri, în lungime de 2.100 de metri, este format din Construcţii Napoca SA, Icco Systems şi Geo Arc SRL, care va amenaja noua pistă pentru 32 milioane de euro.

Lucrările vor fi demarate joi, iar perioada de finalizare a acestora a fost estimată la 180 de zile. Consiliul Judeţean va semna contractul în cursul zilei de mâine, urmând ca în timpul celor şase luni de realizare a pistei 2.100 de metri, să fie organizată şi licitaţia pentru începerea lucrărilor la diferenţa de 1.400 de metri.

 

Licitaţia a fost contestată de nu mai puţin de trei asocieri. CNSC a obligat aeroportul să reevalueze oferta Construcţii Napoca SA în zece zile de la data semnării deciziei.

 

Comenteaza