Video Foto Nouă persoane reținute într-un dosar de braconaj. Au fost confiscate 13 arme

Nouă persoane reținute într-un dosar de braconaj. Au fost confiscate 13 arme
| Foto: IPJ Bistrița

În carul perchezițiilor au fost descoperite și capcane pentru animale, camere video pentru vânătoare și 29 de trofee.

Nouă persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în urma unor percheziţii desfăşurate de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de braconaj, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, favorizarea făptuitorului şi distrugerea de probe.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, cele 15 percheziţii domiciliare au avut loc în cursul zilei de 11 februarie, în localităţile Perişor, Negrileşti, Reteag, Dobric, Dobricel şi Agrieş.

"Din cercetările efectuate a reieşit că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, persoanele vizate ar fi introdus ilegal, pe teritoriul României, 3 arme şi ar fi desfăşurat acţiuni de braconaj cu arme deţinute legal şi ilegal.

Totodată, una dintre persoanele implicate este bănuită că ar fi oferit altor două persoane informaţii cu privire cu privire la desfăşurarea unor activităţi procedurale, iar o alta că ar fi distrus o probă", se arată în comunicatul IPJ Bistriţa-Năsăud.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 13 arme, din care trei aflate în circuitul ilegal, precum şi 123 de cartuşe pentru arme letale, deţinute ilegal.

Au mai fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o capcană pentru animale, o cameră video de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte pentru armă, 29 de trofee, telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Zece persoane, cu vârste între 24 şi 56 de ani, au fost conduse la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud, iar, după audieri, faţă de nouă dintre acestea a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore.

Persoanele reţinute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

La activităţi au participat luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului Criminalistic, din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, Biroului de Investigaţii Criminale Bistriţa şi Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean.

Comenteaza