Noua Dreaptă primeşte centrul Clujului, marşul LGBT rămâne într-o locaţie izolată. Ce motive invocă Primăria

Noua Dreaptă primeşte centrul Clujului, marşul LGBT rămâne într-o locaţie izolată. Ce motive invocă Primăria

În ziua în care are loc cea de-a doua ediţie a marşului LGBTQ din Cluj-Napoca, Noua Dreaptă anunță organizarea mitingului pentru familie la Cluj-Napoca. Traseul Pride rămâne într-o zonă retrasă, în timp ce Noua Dreaptă primeşte o piaţă centrală. 

Aşadar, mitingul pentru familie va avea loc sâmbătă, 23 iunie, începând cu ora 12:15, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. 

"Manifestarea este una în sprijinul familiei și a organizării referendumului pentru definirea căsătoriei în Constituție ca find doar între un bărbat și o femeie, așa cum este menționat și în Codul Familiei. Ne arătăm deranjați de faptul că de ani de zile întreaga clasă politică în frunte cu președintele Klaus Iohannis și liderul PSD, Liviu Dragnea, tergiversează organizarea acestui referendum, neținându-se cont de voința românilor și de democrație.

În același timp arătându-se favorabili legalizării parteneriatelor civile între homosexuali, care peste tot unde au fost legalizate în lume au deschis calea spre ”căsătorii” între homosexuali, adopții de copii de către ”cuplurile” homosexuale și propagandă homosexuală în școli și grădinițe.

Prin această atitudine politicienii arată că nu le pasă de majoritatea cetățenilor, ci că încearcă să impună o dictatură a minorităților paralelă cu adevărata democrație și cu statul de drept. Mitingul pentru familie va fi și un protest la adresa celei de a doua parade a homosexualilor ce se va organiza în aceeași zi la Cluj.

Considerăm că avem dreptul să ne creștem copiii într-un mediu sănătos din punct de vedere moral, nu dorim ca strada să devină un spațiu de propagandă neo-marxistă, dominată de astfel de evenimente obscene, antisociale și imorale.

Condamnăm decizia Primăriei Cluj-Napoca de a autoriza această paradă, numită Cluj Pride. Dacă orașul nostru nu va mai ajunge Capitală Culturală Europeană în 2021, se pare că se dorește transformarea sa într-o capitală a homosexualității, unde anormalul devine motiv de mândrie", transmite Noua Dreaptă. 

Cluj Pride, departe de centrul oraşului. Ce motive invocă primăria 

Marşul LGBTQ se va defăşura tot sâmbătă, 23 iunie 2018, începând cu ora 17:00, cu pornire de pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, pe traseul Splaiul Independenței - Podul Napoca - Bd. 1 Decembrie 1918 - Str. Giuseppe Garibaldi - Splaiul Independenței - platoul Sălii Sporturilor Horia Demian.

"Dragă comunitate, vă întrebați, probabil, de ce marșul Cluj Pride nu pornește nici în acest an din centrul orașului, așa cum alte manifestații publice. Motivul, așa cum ni l-a transmis în scris Primăria Cluj-Napoca în răspunsul la cererile depuse de noi pentru trasee în zona centrală, este că “sunt programate lucrări și amenajări edilitare, în perioada menționată în adresele” noastre. Ulterior, în baza legii 60/1991 republicată, conform art. 8, alin. 2, Primăria Cluj-Napoca a propus, în schimb, traseul actual. 

Cu toate acestea, suntem conștienți că atât răbdarea noastră și probabil a voastră a atins un nivel sensibil, prin urmare dorim să ne luăm împreună cu voi un angajament public că în 2019 marșul Cluj Pride va porni din zona centrală, cu acordul Primăriei Cluj-Napoca sau doar cu notificarea acesteia, după cum o va cere situația", transmit organizatorii Pride Cluj 2018.

Incidente la marşul Noii Drepte din 2017 

Anul trecut, actriţa teatrului independent Reactor, Oana Mardare, care purta un tricou alb cu mesajul #spunedrept şi care a participat la marşul comunităţii LGBT, s-a oprit şi la mitingul Noii Drepte din Piaţa Avram Iancu, unde a fost ridicată cu forţa de către jandarmi şi băgată într-o dubă, pe motiv că a tulburat evenimentul.

Scandalul a pornit de la replica tinerei - "Am fost acolo, nu a fost obscen" - la discursul unui vorbitor la marşul normalităţii. De asemenea, tânăra a refuzat să se legitimeze, pe motiv că nu avea asupra ei buletinul, şi nu a dorit să părăsească mitingul spunând că vrea să asculte până la final discursurile. Din acest punct, lucrurile au degenerat. 

Sute de persoane au participat la ediţia Cluj Pride din 2017. 

Comenteaza