Noi măsuri de relaxare, săptămâna aceasta. Cîțu: "Mergem cu campania mai departe - 1 iunie, 1 iulie, 1 august"

Noi măsuri de relaxare, săptămâna aceasta. Cîțu: "Mergem cu campania mai departe - 1 iunie, 1 iulie, 1 august"

Premierul Florin Cîţu a anunţat marți că în următoarea şedinţă de Guvern, care va avea loc joi sau vineri, vor fi adoptate măsurile de relaxare ce urmează a fi aplicate de la 1 iunie.

"Am prezentat un calendar al relaxărilor - 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ţinem de acest calendar. În şedinţa următoare de Guvern - cred că şedinţa o să fie joi sau vineri - în acea ședință vom avea măsurile pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm şi pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut și discuţii cu cei care sunt afectaţi direct, vom îmbunătăţi unele dintre măsuri în funcţie de aceste discuţii", a afirmat Cîţu, marţi, înaintea şedinţei conducerii PNL, chestionat fiind despre următoarele relaxări care urmează să fie luate.

Întrebat dacă măsurile vor fi luate chiar dacă nu se atinge obiectivul de 5 milioane de persoane vaccinate, premierul a reiterat că rolul campaniei de vaccinare este de a elimina pandemia și că "vedem că avem cifre foarte bune în ceea ce priveşte reducerea ratei de pozitivare".

"Obiectivul campaniei de vaccinare este acela de a elimina pandemia. Acea campanie de vaccinare pe care am făcut-o în ultima perioadă a avut rezultate. Valul trei am văzut că a dispărut - numărul de persoane de la ATI este acum la 600, scade de la 1600, numărul de persoane pozitive scade în fiecare zi. Avem aceste rezultate, nu avem niciun motiv să nu mergem cu această campanie de relaxare mai departe - 1 iunie, 1 iulie, 1 august", a precizat Florin Cîţu.

Comenteaza