Noi imagini cu autostrada Gilău - Nădăşelu. Gata în 2016, însă cu şanse minime să fie şi folosită FOTO/VIDEO

Noi imagini cu autostrada Gilău - Nădăşelu. Gata în 2016, însă cu şanse minime să fie şi folosită FOTO/VIDEO
Tronsonul A3 Gilău - Nădăşelu, "ciotul" de 8,7 km de autostradă de lângă Cluj-Napoca, este în grafic să fie terminat până la finele acestui an. Cu toate acestea, şansele ca acest tronson să fie şi dat în folosinţă sunt minime pentru că nu este legat de restul autostrăzii de la Gilău la Turda. Lipseşte un viaduct, o rămăşită neterminată din contractul Bechtel, pentru care autorităţile încă nu au relansat licitaţia pentru execuţie.

Asociaţia Pro Infrastructură (API) a publicat o nouă înregistrare cu drona cu şantierul autostrăzii Gilău - Nădăşelu, tronsonul de 8,7 km aflat în lucru în apropiere de municipiul Cluj-Napoca.

"Lucrările la tronsonul 3A1 Gilău-Nădăşel al autostrăzii A3 se apropie de finalizare. Cu toate acestea, API consideră că nu vom putea circula pe acesta decât la sfârşitul anului 2017, în condiţiile în care Compania Naţională de Autostrăzi încă nu a scos la licitaţie finalizarea viaductului peste Someşul Mic, la mai bine de 3 ani de zile de la rezilierea contractului cu Bechtel. Situaţia este cu atât mai gravă întrucât cozile kilometrice formate pentru traversarea comunei Gilău pe DN1 au devenit o rutină!", au scris cei de la API, pe contul oficial de Facebook.

CNADNR a mai organizat o licitaţie pentru acest pod, dar compania a considerat că ofertele înaintate nu au fost conforme, şi a anulat-o. Firmele interesate au cerut anularea deciziei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi în justiţie, ceea ce a întârziat şi mai mult procedura de selectare a unui constructor. Mai multe detalii AICI.

Lucrările la tronsonul Gilău - Nădăşelu au fost demarate în august 2014, fiind realizate de asocierea UMB Spedition - Tehnostrade. Costul lor se ridică la 59 de milioane de euro, iar finanţarea este asigurată doar de la bugetul de stat.

Comenteaza