Noi blocaje pe autostrada Sebeş - Turda. Pe lotul 2 utilajele staţionează de câteva zile

Noi blocaje pe autostrada Sebeş - Turda. Pe lotul 2 utilajele staţionează de câteva zile
Problemele continuă pe autostrada Sebeş–Turda. La sfârşitul săptămânii trecute, pe lotul 2, a fost oprit lucrul cu utilajele din cauza lipsei motorinei.

Potrivit unor surse apropiate constructorului, situaţia nu era rezolvată nici la începutul acestei săptămâni. Problemele par să se ţină lanţ pe acest lot pe care oricum lucrările înaintează în ritm de melc, deşi tronsonul este unul care nu pune probleme tehnice deosebite. Constructorul grec Aktor în asociere cu Euro Construct Trading 98 SRL nu a reuşit să se mobilizeze aşa cum trebuie, iar acest lucru se traduce în întârzieri foarte mari. Asta în condiţiile în care "vecinii" de la lotul 3 sunt în faza de finisaje, pregătiţi să dea tronsonul dintre Aiud şi Decea spre inaugurare în această lună. Mai multe detalii AICI! 

Această secţiune de autostradă este cea mai lungă dintre toate cele patru de pe A10 şi prezintă multe lucrări cu un grad de dificultate ridicată. În ritmul actual, finalizarea lotului până la finalul anului 2019 este tot mai greu de atins. Lotul are 24,25 km şi continuă de la ieşirea din Alba Iulia (Pârâul Iovului până la intrarea în municipiul Aiud, km 17+000 - km 41+250). Include nod rutier la Teiuş (km 26). Contractul în valoare de 549.332.493,62 lei (fără TVA) a fost semnat în 14 noiembrie 2014. Termenul de finalizare din contract era 2 octombrie 2016, însă termenul actualizat este aprilie 2018, care, însă, nu va putea fi respectat.

 

Comenteaza