Nod rutier nou pe Autostrada Sebeş-Turda, pentru a facilita accesul la o mănăstire

Nod rutier nou pe Autostrada Sebeş-Turda, pentru a facilita accesul la o mănăstire

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda se contruiește un nod rutier nou, între un lot finalizat și un drum comunal, pentru a facilita accesul oamenilor la o mănăstire.

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeș–Turda va avea un nou nod rutier. CNAIR investește peste 32 de milioane de lei pentru facilitarea accesului pelerinilor la Mănăstirea Dumbrava. Proiectul prevede realizarea a patru benzi de ieșire și intrare pe autostradă, precum și a două sensuri giratorii, scrie Ziarul Unirea. 

Reprezentanții CNAIR motivează necesitatea proiectului prin faptul că locuitorii din localitățile Dumbrava și Măhăceni nu au acces direct la autostradă decât ocolind prin intermediul DN1, până la nodul rutier Unirea de pe autostradă. În cele două sate locuiesc circa 650 de locuitori, iar distanța până la cel mai apropiat nod rutier este de circa 10 kilometri.

Se estimează o perioadă de implementare a obiectivului de 20 de luni, din care 4 luni proiectarea și 16 luni execuția. CNAIR a solicitat APM Alba emiterea acordului de mediu pentru proiect.

Comenteaza