Ninsoare-n plină vară, în Transilvania. Unde s-a depus zăpada

Ninsoare-n plină vară, în Transilvania. Unde s-a depus zăpada

Temperaturile au scăzut brusc în toată țara, în ultimele zile, iar în unele zone din Transilvania s-a așternut zăpada.

Temperaturile scăzute din noaptea de marţi spre miercuri şi vremea în continuă schimbare au dus la apariţia ninsorii în Munţii Rodnei, a precizat, pentru Agerpres, primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş.

"Noaptea trecută (marţi spre miercuri, n. red.) a fost destul de rece, chiar foarte rece pentru luna iulie, dimineaţă la ora 7,00, în Borşa se înregistrau 10 grade Celsius, iar pe vârful Pietrosul Rodnei se puteau vedea din oraş petice mari de zăpadă, semn că, în timpul nopţii, a nins", a spus Sorin Timiş.

Potrivit acestuia, în urmă cu 15 ani, a mai nins spre sfârşitul lunii august, în zona montană. 

Prognoza meteorologilor

Conform unei prognoze a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), pentru săptămâna în curs și cea viitoare, în Transilvania, vremea va fi răcoroasă, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va scădea, până în 11 iulie, spre 22 de grade. În intervalul 12 - 16 iulie media maximelor termice va oscila în jurul a 23 de grade, iar între 17 - 21 iulie vremea se va încălzi, această medie urmând să ajungă la 29 de grade. Temperaturile minime vor evolua asemănător, media lor în intervalul 10 -12 iulie find în scădere până spre 9 grade, apoi cu mici variații va fi în jurul a 10 grade, iar din 17 iulie va crește ușor, până spre 13 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului) vor fi posibile zilnic, dar cu probabilitate mai mare în intervalul 13 – 17 iulie.

Comenteaza