Nicuşor Constantinescu, sub control judiciar; şeful Regiei de Drumuri şi Poduri Constanţa, arestat

Nicuşor Constantinescu, sub control judiciar; şeful Regiei de Drumuri şi Poduri Constanţa, arestat
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi cercetat sub control judiciar, iar şeful Regiei de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, în arest preventiv, a decis, joi, Tribunalul Bucureşti.

Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii anticorupţie, care îl pe Constantinescu de abuz în serviciu, iar pe Adrian Gâmbuţeanu, de complicitate la această infracţiune, ceruseră arestarea preventivă a celor doi.

Imediat după anunţarea deciziei potrivit căreia va fi cercetat în libertate, Nicuşor Constantinescu a plecat de la tribunal.

Preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, au fost reţinuţi, miercuri seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Reţinerile au fost dispuse după ce Constantinescu şi Gâmbuţeanu au fost ridicaţi de anchetatori în Constanţa şi aduşi în Bucureşti, la sediul central al DNA, unde au fost audiaţi.

Anchetatorii au făcut miercuri percheziţii la locuinţa lui Constantinescu şi la sediile Consiliului Judeţean şi Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa. Cu acest prilej, au fost ridicate mai multe documente de la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu şi de la sediul Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri.

Potrivit DNA, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme.

Constantinescu este urmărit penal şi în alt dosar al DNA, fiind acuzat că "şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)".

Comenteaza