Mureşan: Oficialii de la Sampdoria ne-au dat mesaje după fiecare meci şi erau încântaţi de prestaţia lui Renan VIDEO

Mureşan: Oficialii de la Sampdoria ne-au dat mesaje după fiecare meci şi erau încântaţi de prestaţia lui Renan VIDEO
După cantonamentul din Antalya al "feroviarilor", preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, spune că echipa e pregătită pentru titlu. Vezi interviul video

Preşedintele clubului CFR, Iuliu Mureşan, a declarat astăzi că Renan Garcia impresionează în Italia. Fotbalistul a plecat în luna ianuarie la Sampdoria, sub formă de împrumut, şi a jucat deja două meciuri pentru formaţia genoveză din Serie B. Brazilianul a evoluat câte 90 de minute atât cu Grosseto, în deplasare, cât şi cu Albinoleffe, pe teren propriu. Prezenţa sa în teren s-a simţit: Sampdoria a câştigat cu 1 la 0 ambele partide.

Iată interviul acordat astăzi de Mureşan.

A fost cel mai lung cantonament.

Cu prelungirea până luni e cel mai lung cantonament. E lung şi pentru faptul că echipa nu a venit acasă, a rămas acolo o lună, şi li s-au dat trei zile libere în Antalya, au avut libertatea să facă ce vor. Unii au plecat la Istanbul, alţii au venit la Cluj sau au plecat în Portugalia, a fost alegerea lor. A fost un cantonament bun, greu, s-a făcut o pregătire fizică foarte bună în prima parte şi s-a văzut asta în a doua parte a cantonamentului, am făcut faţă fizic adversarilor noştri. În partea a doua am câştigat toate partidele pe care le-am disputat şi cred că echipa e pe un trend pozitiv. Şi dacă începea la timp campionatul am fi fost pregătiţi.


Sunteţi mulţumit de transferul lui Renan?


Pe Renan l-am transferat pentru că a fost o ofertă foarte bună. Să iei un milion de euro pentru împrumutul unui jucător pentru patru luni e o sumă de nivel european. Dacă se cumpără mai vin 3,2 milioane, şi probabil se va cumpăra, pentru că oficialii de la Sampdoria ne-au dat mesaje după fiecare meci şi erau încântaţi de prestaţia lui în teren. Au şi câştigat partidele de când a intrat Renan. E un jucător bun, care ne lipseşte, dar din motive economice a trebuit să-l vindem. Când ai o asemenea ofertă, nu prea ai voie să stai pe gânduri.

Înlocuitori, nume noi?


Deocamdată s-a schimbat sistemul şi jucăm 4-2-3-1, cu doi mijlocaşi centrali, nu mai jucăm cu trei mijlocaşi. Pentru acest sistem suntem acoperiţi total. Îl aşteptăm pe Vranjes, care poate juca în locul lui Renan. E puţin mai ofensiv decât el, dacă îşi va reveni fizic va fi apt de joc în 2-3 săptămâni.


Cetăţenia lui Cadu încă durează, sunt multe formalităţi. Probabil o primeşte la sfârşitul campionatului.

Stadionul e pregătit, dar am spus să nu cureţe zăpada, pentru că face bine ierbii. Nisipul unde e cultivată iarba nu îngheaţă sub zăpadă. O vom curăţa săptămâna viitoare.

Despre meciul de diseară între Steaua şi Twente ce puteţi spune?

Nu pot vorbi despre Twente şi nu am de ce să ţin cu ei. M-aş bucura să ţină Steaua, ar face puncte pentru viitoarele participări. E o echipă românească şi nu cred că cineva din România va ţine cu Twente.

Credeţi că vor avea probleme din cauza frigului?

Şi ei au jucat în frig şi s-au antrenat în zăpadă, nu cred că asta va face diferenţa.

Cum v-aţi sărbătorit în cantonament?

Nu am primit cadou, am impus să nu mi se ia. Am primit o sticlă mare de şampanie şi un tort, ăsta a fost cadoul. Şi am băut un pahar un pahar de vin cu băieţii. În cantonament nu poţi face chefuri. Nu de asta am fost acolo. A fost o cină obişnuită, în plus a fost tortul şi un pahar de şampanie.

Cum va fi bătălia la titlu?

E grea, foarte grea. Suntem echipele de pe podium în ordinea în care e acum - Dinamo, noi şi Rapid, dar pot veni tare din urmă şi Steaua, Vaslui şi chiar Oţelul Galaţi. Lupta a început în şase şi apoi sita se va cerne. Sper să nu începem cu paşi greşiţi, să jucăm bine şi să facem puncte în primele prtide, mai multe decât în tur. Şi să reuşim să ajungem pe locul I după primele 4-5 etape.


Transferuri nu mai urmează, nici nu vor pleca jucători. Avem un lot cu 22 jucători de câmp şi trei portari. Jorge Costa a vrut doar 21 jucători, avem chiar unul în plus.

Vezi mai jos interviul video

Comenteaza