Miros îngrozitor în Cluj-Napoca! Oamenii sunt revoltați: „Luați măsuri! E insuportabil” / Ce spune șeful județului

Miros îngrozitor în Cluj-Napoca! Oamenii sunt revoltați: „Luați măsuri! E insuportabil” / Ce spune șeful județului
| Foto: https://www.facebook.com/adi.dohotaru/

În pline zile caniculare, Clujul este cuprins de un miros de-a dreptul insuportabil, iar sesizările cetățenilor nu se mai opresc. Președintele Consiliului Județean Cluj transmite că deja s-au aplicat sancțiuni, iar Agenția de Mediu a fost informată în legătură cu această problemă în urmă cu câteva zile.

Clujenii au făcut zeci de sesizări pe aplicația My Cluj, unde s-au plâns de izul puternic și extrem de neplăcut, unii numindu-l scârbos sau chiar de nesuportat.

Câteva dintre sesizările făcute de cetățeni pe aplicația Primăriei Cluj-Napoca:

• „Pe Aleea Detunata și în Parcul Detunata miroase de dimineață foarte puternic a fecale. Vă rog să luați masuri, este insuportabil, nu putem lăsa ferestrele deschise. Mulțumesc.”

• „Azi (28 august) toată ziua a fost miros puternic de gunoi în cartierul Între Lacuri/Gheorgheni. Acum seara e și mai gravă situația. Nu se poate deschide un geam.”

• „Nu se poate așa ceva! Nu pot să mă plimb pe stradă că mi se face rău de la miros și îmi vine sa vomit! Locuiesc în zona Someșeni și un miros cumplit de gunoaie ne intoxică aerul. Nu pot să aerisesc casa și nici nu pot ieși din casă din cauza mirosului. Vă rog faceți ceva!”

•  „Am sesizat în această dimineață că mirosul de fecale raportat aseară în mare parte din Cluj a ajuns și în Zorilor. Pe strada Cometei este foarte accentuat. Vă rog să confirmați ce măsuri se iau pentru a remedia această situație neplăcută.”

•  „Începând cu această dimineață în Mănăștur, aleea garbau miroase îngrozitor a deșeuri menajere. Înțeleg că încă de ieri miroase in tot orasul. E imposibil să stai cu geamul închis la 35 de grade, însă dacă il deschizi nu poți respira din cauza mirosului.”

Tișe: „Am aplicat deja sancțiuni”

Liderul forului administrativ județean clujean, Alin Tișe, a vorbit, marți dimineață, la un post local de radio, despre acest subiect și a explicat măsurile luate până acum.

Ca autoritate publică județeană, îmi fac datoria să-mi cer iertare clujenilor pentru miros. Aș vrea să-i informez că, încă din data de 23 august, am sesizat Agenția de Mediu pentru a verifica exact cauza acestui miros și pentru a se dispune măsuri de remediere. Consiliul Județean Cluj a aplicat penalizări și a solicitat acestor instituții luarea de măsuri. Administrarea CMID-ului și ridicarea gunoaielor din întreg județul au fost date unei firme private. Dacă nu se îndeplinește contractul, noi aplicăm sancțiuni, lucru pe care l-am făcut deja. Înțeleg de la Agenția de Mediu și Garda de Mediu că au fost și azi prezente la CMID pentru a verifica intrarea în contractul de operare. Cred că, în timp, prin aplicarea sancțiunilor și prin faptul că aceste instituții sunt prezente acolo, se va intra într-o normalitate”, a declarat Alin Tișe.

Totuși, potrivit unor surse avizate, mirosul nu ar veni de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. Este în curs un studiu de miros care va lămuri acest aspect.

Comenteaza