Ministrul Justiţiei, replică pentru judecătorii protestatari de la Cluj. Pe Facebook

Ministrul Justiţiei, replică pentru judecătorii protestatari de la Cluj. Pe Facebook
| Foto: foto mediafax.ro

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, le-a dat replica judecătorilor protestatari de la Cluj. Pe Facebook. Ministrul era aşteptat, vineri dimineaţa, la Curtea de Apel Cluj, însă nu a mai venit. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează, ca răspuns la solicitarea magistraţilor clujeni de sesizare a Curţii Constituţionale după OUG pe legile justiţiei, că un conflict de natură constituţională nu poate fi generat prin actul de legiferare. "Un conflict juridic de natura constitutionala nu poate fi generat prin actul de legiferare - a se vedea si Decizia CCR nr. 231 din 2013 !", a scris, pe Facebook, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei, aşteptat cu protest la Cluj. Judecătorii suspendă activitatea o săptămână

Reacţia ministrului Justiţiei vine după ce judecătorii din Tribunalul Cluj au anunţat că activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână, în urma ordonanţei care modifică legile justiţiei.  Una dintre solicitările magistraţilor este sesizarea Curţii Constituţionale pentru conflict juridic de natură constituţională generat de adoptarea OUG nr. 7/2019 „pe motiv că se încalcă principiul constituţional al controlului ierarhic şi îl împiedică pe Procurorul General al PICCJ să îşi exercite obligaţiile”.

Peste 100 de magistraţi clujeni au protestat, vineri dimineaţa, în faţa Curţii de Apel Cluj, unde era aşteptat să vină ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la prezentarea raportului pe 2018 a instituţiei. Mai multe detalii AICI! 

Comenteaza