Foto Ministrul Dîncu, la Cluj-Napoca, pentru o ocazie specială: „M-am bucurat să fiu aici”

Ministrul Dîncu, la Cluj-Napoca, pentru o ocazie specială: „M-am bucurat să fiu aici”
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu
Ministrul Dîncu, la Cluj-Napoca, pentru o ocazie specială: „M-am bucurat să fiu aici”
Ministrul Dîncu, la Cluj-Napoca, pentru o ocazie specială: „M-am bucurat să fiu aici”
Ministrul Dîncu, la Cluj-Napoca, pentru o ocazie specială: „M-am bucurat să fiu aici”

Ministrul Apărării Vasile Dîncu, a participat, joi, la ceremonia de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și trecerea în rezervă a Generalui-Maior Dorin Blaiu, cel care a asigurat comanda Diviziei începând cu data de 2 aprilie 2020.

Clujeanul din fruntea MApN a ținut să mulțumească personalului și conducerii Diviziei pentru modul cum abordează misiunile.

„M-am bucurat să fiu, astăzi (joi, n.red.), la Cluj-Napoca, pentru o ocazie specială: ceremonia de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și trecerea în rezervă a Domnului General-Maior Dorin Blaiu, cel care a asigurat comanda Diviziei începând cu data de 2 aprilie 2020.

Cu o activitate impresionantă în slujba Armatei Române, la sfârșitul unei cariere militare de aproape 40 de ani, pe parcursul căreia a activat și în teatrele de operații din Irak și Afganistan, Domnul General-Maior Blaiu este un comandant dedicat și un model veritabil pentru generațiile viitoare.

A predat ștafeta, dar sunt convins că sufletul Dumnealui va rămâne în fiecare colț al Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și nu va ezita nicio secundă să răspundă chemării pe care orice militar de carieră o are în sânge, de a servi Țara, în orice moment.

Divizia 4 Infanterie "Gemina"Infanterie „Gemina” este o structură de elită a Statului Major al Forțelor Terestre, având în aria de responsabilitate mai bine de jumătate din suprafața țării, își îndeplinește cu succes misiunile de apărare națională, de generare a structurilor participante în teatrele de operații, precum și de sprijinire a autorităților locale în caz de urgențe civile. Misiuni dificile, dar care sunt duse la bun sfârșit de fiecare dată.

Am doar cuvinte de mulțumire pentru personalul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și modul în care conducerea a abordat toate misiunile, dar mai ales provocările din ultimii doi ani. Gândurile mele s-au îndreptat astăzi și spre cei 9 militari din această structură care au căzut la datorie în urma participării în teatrele de operații, în ultimii 20 de ani, dar și spre camarazii răniți.

Îi doresc succes Generalului de brigadă Nicolae Tonu, cel care a preluat comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și care are profilul de militar de care are nevoie această unitate de elită pentru a-și continua istoria impresionantă”, a transmis Dîncu.

Comenteaza