Mergem sâmbătă la OSER?

Mergem sâmbătă la OSER?
| Foto: cluju.ro

Conform noilor măsuri de relaxare din 1 iulie prevăzute de Hotărârea de Guvern aprobatăă de Comitetul Național pe Situații de Urgență, ar trebui să putem merge la Oser sâmbăta aceasta. Totul depinde acum de cum se vor organiza autorităţile locale şi administrația Oserului. 

Comitetul Național pe Situații de Urgență a adoptat noi măsuri de relaxare, urmând să intre în vigoare începând de astăzi, 1 iulie, printre acestea se numără redeschiderea târgurilor, a bâlciurilor și a talciocurilor.

"Art.14 – Începând cu data de 01.07.2021, se propune reluarea activității târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare", se arată în Hotărârea de Guvern. 

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a anunțat că va fi adoptată o decizie de deschidere a Oserului.  ”Probabil se va adopta și un ordin, însă da, se deschid de mâine, din 1 iulie”, a spus Tasnadi Szilard.

"3 iulie, eu sper să avem Oserul deschis! Sunt şanse mari, să se deschidă cu anumite condiţii!", a spus şi primarul Clujului, Emil Boc, la ZIUA LIVE la începutul lunii iunie.

La Oser mergeam de obicei sâmbăta, conform tradiției, astfel că acum mingea este în terenul Primăriei Cluj-Napoca. După ce ordinul va fi emis, în cursul zilei de joi, 1 iulie,  Primăria trebuie să asigure condițiile pentru buna desfășurare a celebrului Oser de la Cluj-Napoca. 

Comenteaza