Medic pediatru din Cluj, dosar penal pentru agresiune sexuală. A încercat să dezbrace şi să pipăie o mămică

Medic pediatru din Cluj, dosar penal pentru agresiune sexuală. A încercat să dezbrace şi să pipăie o mămică

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală după ce o mămică a depus o plângere împotriva unui medic de la o clinică de pediatrie din Cluj-Napoca, reclamând că acesta i-a spus să se dezbrace şi a încercat să o pipăie.

„A fost depusă o plângere la Poliţia Cluj-Napoca privind săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, faptă ce vizează un cadru medical din municipiu. S-a deschis un dosar penal şi se efectuează cercetări pentru stabilirea exactă a stării de fapt şi pentru luarea măsurilor legale. Medicul respectiv urmează să fie audiat de poliţişti. Pedeapsa pentru agresiune sexuală este închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, a declarant purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaş.

Purtătorul de cuvânt al Spitalulului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, Daniela Dreghiciu, a declarat corespondentului Mediafax.ro, că instituţia pe care o reprezintă nu a declanşat nicio anchetă deoarece plângerea nu se referă la actul medical.

„Nu s-a depus la nivelul spitalului o plângere vizând actul medical în sine, iar tot ceea ce ţine de partea de implicare a Poliţiei este o anchetă a dânşilor. Nu este o problemă medicală, ori noi ne ocupăm de partea medicală. Ceea ce este prioritar pentru noi este actul medical. Poliţia se ocupă, noi, ca medici, nu avem cum să facem o anchetă, nu este domeniul nostru, vom avea, la final, o decizie a poliţiei”, a spus Dreghiciu.

Surse judiciare au declarant că femeia era internată la spital cu copilul ei, iar medicul i-ar fi cerut să se dezbrace şi ar fi încercat să o pipăie.

Comenteaza