Media pe judeţ a notelor la limba română la simularea testelor naţionale: 5,26

Media pe judeţ a notelor la limba română la simularea testelor naţionale: 5,26
Rezultatele parţiale ale simulărilor la testele naţionale care au avut loc săptămâna trecută arată o medie pe judeţ a notelor obţinute de elevii de clasa a VIII-a la proba de limba română de 5,26.

Media notelor obţinute la simulări de elevii din mediul rural este de 4,11, în timp ce media notelor elevilor din mediul urban este de 5,78. „La simularea probei de limba română din cadrul testelor naţionale au participat 4.954 de elevi, la limba maternă au participat 634 de elevu, iar la matematică 4.943 de elevi", a declarat Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Până în prezent, au fost corectate 4.414 lucrări la limba română, dintre care 1364 din mediul rural şi 3.050 din mediul urban. „Am avut patru note de zece, dar au fost şi note de doi. Media pe judeţ este, la rezultatele parţiale de la limba română, de 5,26. Până acum au fost corectate 89,09% dintre lucrările de limba română", a explicat inspectorul general şcolar.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii liceelor „Racoviţă", „Bălcescu", „Mihai Viteazul" din Turda şi de la şcoala „Mihai Vodă" din comuna Mihai Viteazul. „Cele mai slabe rezultate le-au avut elevii de la şcolile din Sânpaul, de la şcoala „Raţiu" şi „Waldorf" din Turda şi de la Şcoala din Ciurila unde notele au fost cuprinse între doi şi trei", a adăugat Valentin Cuibus. La limba maternă au fost corectate 46,87% dintre lucrări, iar media notelor elevilor este de 6,42. „La limba maternă rezultatele cele mai bune le-au avut şcoala din Viişoara, Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă" şi Liceul Unitarian. Cele mai slabe rezultate au fost la şcolile din Aghireşu, Mera şi Gheorgheni.

La matematică au fost corectate, până în prezent, 15% dintre lucrări. Luni au început şi simulările la examenul de bacalaureat, iar la prima probă de limba şi literatura română a fost eliminat un elev din Gherla, care a încercat să copieze.

Comenteaza