Mecanicul de locomotivă care a reușit să evite un impact catastrofal cu mașina de pompieri din Cluj, premiat de CFR Călători

Mecanicul de locomotivă care a reușit să evite un impact catastrofal cu mașina de pompieri din Cluj, premiat de CFR Călători
| Foto: TurdaNews

CFR Călători anunță că îl premiază pe mecanicul care a reușit să frâneze la timp și a evitat astfel impactul cu o autospecială de pompieri care a forțat, marți, trecerea la nivel cu calea ferată lângă Câmpia Turzii.

CFR Călători anunță că îl premiază pe Stan Sorin Ioan – mecanic de locomotivă în cadrul Depoului Brașov, pentru profesionalismul și viteza de reacție de care a dat dovadă, marți, când o autospecială de pompieri a ISU Cluj i-a tăiat calea, ignorând semnalele de alertă (detalii aici).

Conform CFR Călători, mecanicul este angajat în cadrul Depoului Brașov SELC Teiuș din anul 2017 și este autorizat să conducă cinci tipuri de locomotive.

„O autospecială din convoi a ignorat însă total semnalele de alertă date de tren. Chiar şi în aceste condiţii, mecanicul sesizând că aceasta se apropie de trecerea la nivel a luat măsuri de frânare rapidă a trenului. Astfel a reușit să evite producerea unei coliziuni tragice”, arată CFR Călători într-un comunicat.

Autospeciala SMURD din convoi care a ignorat total semnalele de alertă date de tren, „a forțat milimetric trecerea pasajului punând în pericol de moarte atât pe pompierii din mașină, cât și pe călătorii din tren. Doar datorită profesionalismului mecanicului de locomotivă al CFR Călători, Stan Sorin Ioan, s-a evitat o tragedie iminentă”, spun cei de la CFR Călători.

Trenul IR 1734 şi-a continuat ulterior parcursul în condiții normale de siguranță a circulației.

Incidentul a avut loc în timpul intervenției pompierilor pentru stingerea unui incendiu într-o casă de locuit de pe strada Republicii din Câmpia Turzii, conform unui comunicatul emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj.

Pe baza acestor imagini, ISU Cluj a demarat o investigație disciplinară pentru a analiza situația și pentru a trage la răspundere pe cei vinovați de punerea în pericol a vieții membrilor echipajului de intervenție.

În cadrul măsurilor luate, conducătorul auto al autospecialei de intervenție a fost înlocuit din serviciu, iar acesta va fi supus unei evaluări psihologice. Până la finalizarea anchetei, acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ, urmând să fie reintegrat doar după o reinstruire corespunzătoare.

Comenteaza