Maşinile second-hand din România, mai ieftine ca în Olanda sau Germania

Maşinile second-hand din România, mai ieftine ca în Olanda sau Germania
Nu mai e cazul să mergeţi în străinătate dacă vreţi o maşină second-hand. Parcurile auto ale companiilor de leasing sunt pline cu maşini recuperate de la clienţii care n-au mai reuşit să-şi plătească ratele. Şi cum oferta depăşeşte cu mult cererea, preţurile au intrat la apă. Vânzătorii se laudă că sunt mai mici chiar decât cele din Germania sau Olanda.

În fiecare lună, sute de români sau firme nu-şi mai pot plăti ratele de leasing aşa că maşinile ajung în parcurile cu automobile recuperate."Microîntreprinderi, IMM-uri, vorbim despre acei clienţi mici, afaceri de familie care în general au contractat una, doua 3 maşini in leasing", spune Bogdan Speteanu, director general BCR Leasing.

Pentru că au încasat deja o bună parte din valoare, firmele de leasing vând maşinile cu preţuri foarte bune, la care se mai pot obţine reduceri suplimentare de până la 40%, conform incont.ro

Astfel, un BMW cu doar un an vechime costă puţin peste 20.000 de euro, iar un Mercedes clasa C din 2007 e de aproape 3 ori mai ieftin la recuperari leasing decât preţul din catalog. Printre cele mai ieftine autoturisme puse la vânzare se numără un Volkswagen Passat, la 8500 de euro, cu 10 mii mai ieftin faţă de un model nou.

 

Comenteaza