Marş împotriva avortului la Cluj

Marş împotriva avortului la Cluj
Marş împotriva avortului, sâmbătă dimineaţa la Cluj.


Protestul e organizat de Covenant Christian Center, împreună cu Biserica Greco-Catolică - Cluj-Gherla, Clinica ProVita, Casa Bucuriei şi Asociaţia Ecclesia Domestica.

„Scopul evenimentului este afirmarea dreptului la viaţă al copiilor din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii. Scăderea natalităţii, identificată ca factorul principal al crizei demografice, va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rând prin restricţionarea sau oprirea avorturilor", spune Ligia Stanciu, de la Covenant Christian Center. Ea adaugă că evenimentele de sâmbătă de la Cluj includ concerte de muzică creştină contemporană şi piese de pantomimă. „Se va lansa un Manifest către societate şi către clasa politică, document prin care se cere adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene", adaugă ea.

Conform datelor statistice, în ultimele două decenii, România a piedut unul din cinci români prin practica avortului. „O tragedie fără precedent pentru poporul român. Patru milioane de români mai puţin în două decenii este enorm", spune economistul Varujan Vosganian. „E cam cât am pierdut la Diktatul de la Viena. Există multe popoare pe glob care nici măcar nu numără patru milioane de oameni", adaugă el.

Marşul de sâmbătă începe la ora 11 în piaţa Unirii din centrul Clujului.

 

Comenteaza