Update Foto Marș al celor de la AUR prin Cluj, pentru personalul medical care nu vrea să se vaccineze: „Impunerea vaccinării înseamnă dictatură”

Marș al celor de la AUR prin Cluj, pentru personalul medical care nu vrea să se vaccineze: „Impunerea vaccinării înseamnă dictatură”
Marș al celor de la AUR prin Cluj, pentru personalul medical care nu vrea să se vaccineze
Marș al celor de la AUR prin Cluj, pentru personalul medical care nu vrea să se vaccineze
Marș al celor de la AUR prin Cluj, pentru personalul medical care nu vrea să se vaccineze
Marș al celor de la AUR prin Cluj, pentru personalul medical care nu vrea să se vaccineze

Mai multe persoane, în frunte cu deputatul AUR de Cluj, Ilie-Alin Coleșa, au organizat un marș, vineri dimineața, prin Cluj-Napoca, pentru libertate și împotriva discriminării.

Update: ZIUA de CLUJ l-a contactat pe deputatul clujean Ilie-Alin Coleșa pentru a afla mai multe detalii despre marșul organizat pe străzile Clujului.

„Azi, noi ce la AUR Cluj, am organizat o manifestație de informare a oamenilor asupra unor pericole de tip dictatoriale și de discriminare din societatea noastră. Am fost alături de personalul medico-sanitar si auxiliar asimptomatic, care conform ultimei Metodologii de Supraveghere a Covid-19 emisă de Institutul Național de Sănătate Publică, este obligat să se vaccineze sau să prezinte un test negativ la fiecare câteva zile, pe proprii bani. Împreună cu studenții UBB, personalul medical și auxiliar sunt primele categorii categorie socio-profesionale discriminate pe bază de criterii medicale.

Aceste măsuri reprezintă o cvasi-obligativitate la vaccinare a acestor prime categorii de oameni. Credem că vor urma și profesorii și personalul auxiliar din educație. Asistăm la manifestări dictatoriale ale instituțiilor guvernamentale și ale celor de stat care depind de finanțarea guvernamentală. Nu putem asista indiferenți la toate acestea.

Restricțiile care îngrădesc dreptul la muncă și la educație sunt justificate prin niște criterii medicale cu puternică încărcătură politică. Nu sunt nici pe departe doar tehnice. Nu se dorește ca unic scop limitarea răspândirii bolii, ci se dorește și impunerea obligativității vaccinării la nivelul întregii societăți.

Suntem constrânși să respectăm niște reguli medicale adoptate de structuri politice sau controlate politic fără a avea dreptul la un dialog și la alternative reale. Suntem de părere că existe alternative mult mai fidele din punct de vedere medical și mai economice la testul RT-PCR și la cel antigen. Amintim doar testul imunității celulare, pe care o foarte mare parte a lumii medicale îl consideră cel mai fidel test. Acesta ne arată imunitatea unei persoane la SARS-CoV-2.

Ca urmare orice instituție care ar urmări cu strictețe maximă limitarea răspândirii bolii prin identificarea persoanelor care prezintă o siguranță ridicată de a nu transmite SARS-CoV-2 ar apela la testarea imunității celulare - o testare foarte fidelă și cu o frecvență foarte redusă deoarece acest timp de imunitate este de foarte lungă durată (15 - 20 de ani). Din păcate, medicilor și cercetătorilor onești care au o perspectivă critică asupra acestor măsuri guvernamentale le sunt îngrădite drepturile la libera exprimare și decizie.

Dorim respectarea dreptului la o vaccinare corectă, pe bază de indicație și recomandare medicală personalizată și cu acceptarea informată a persoanei supuse acestui act medical. Însă, în prezent, în România, vaccinarea a fost scoasă din domeniul medicală și mutată în domeniul politic. Impunerea vaccinării înseamnă dictatură”, ne-a transmis Coleșa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Știrea inițială: Evenimentul a fost anunțat pe rețelele de socializare, chiar pe pagina de facebook a AUR Cluj și s-a numit „Personalul medical din Cluj susținut de Alianța pentru Unirea Românilor”.

„Vineri, 13 august, incepand cu orele 10:00 și făcând un marș până la ora 11:00, pornind din fața DSP, str. Constanța nr. 5, vom organiza o manifestare pentru libertate și împotriva discriminării. Vom fi alături de personalul medico-sanitar și auxiliar asimptomatic, care alege să nu vaccineze, fiind discriminat prin obligativitatea vaccinării sau a testării foarte dese pe banii lor. Suntem pentru libertate, împotriva discriminării și a folosirii unor teste mai concludente - nivelul de anticorpi”, se arată în descrierea evenimentului.

Comenteaza