Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an, iar competiţiile sportive vor fi fără spectatori

Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an, iar competiţiile sportive vor fi fără spectatori

Președintele Klaus Iohannis a declarat că relaxarea de după 15 mai nu va însemna o revenire la ”viața normală” de dinainte de pandemie. 

Restricţiile vor fi ridicate gradual.

"Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în niciun caz că revenim la viaţa normală pe care am avut-o înainte de epidemie. Deci 15 mai nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. În realitate, experţii ne spun că nici nu ştim când vom reveni la o viaţă normală aşa cum o ştim noi de dinainte de pandemie", a afirmat preşedintele, la Palatul Cotroceni.

Potrivit acestuia, "marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an", iar competiţiile sportive, "dacă se vor relua, există o probabilitate mare să fie fără spectatori". "Măsurile pe care le vom lua de reducere a restricţiilor vor fi graduale", a subliniat şeful statului.

Potrivit acestuia, după 15 mai vor rămâne foarte multe restricţii în vigoare. ”În majoritatea unităţilor, fie ele comerciale sau economice sau de stat, la uşă va fi cineva care ne măsoară temperatura, să nu permitem accesul persoanelor bolnave, fiindcă ele reprezintă un risc", a detaliat preşedintele Iohannis.

Comenteaza