Video Marcaje eronate pe 21 Decembrie, bulevard proaspăt modernizat

Un clujean a semnalat erorile de marcaj de pe Bulevardul 21 Decembrie, proaspăt reabilitat. Ulterior,  s-a intervenit cu vopsea și s-a ascuns greșeala.

"Bulevardul 21 decembrie 1989 marcat la standarde noneuropene de -5 stele. Experimente pe RCA-urile noastre, pe mașinile noastre, pe viața noastră. După ce se marchează greșit, se acoperă totul cu vopsea albă. Avem semafor galben intermitent la dreapta, în cazul în care virăm dreapta pe Str. Constanța și ne intersectăm cu traiectoria BUS-ului.

Dar dacă mergem înainte și abia apoi dreapta ca să viram pe Str. Cuza Vodă, mai este valabil intermitentul galben la dreapta? Noi nu facem dreapta, mergem înainte. Dreapta înseamnă să virăm pe Str. Constanța.

Alegeți varianta corectă:
Săgeata ne indică înainte și la dreapta.
Cu dreapta e clară treaba. Dreapta e viraj pe Str. Constanța.

Înainte e:
1) Înainte-oblic-dreapta ptr. a face dreapta pe Str. Cuza Vodă
2) Înainte pe banda BUS
3) Înainte-oblic-stânga ptr. a tăia calea celui care circulă în stânga noastră
Ce alegeți? Varianta 1, 2 sau 3?

OUG 195/2002 articolul 30 alin. (2) Mijloacele de semnalizare rutieră se constituie într-un sistem unitar, se realizează și se instalează astfel încât să fie observate cu ușurință și de la o distanță adecvată, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, de cei cărora li se adresează și trebuie să fie în deplină concordanță între ele, precum și într-o stare tehnică de funcționare corespunzătoare.

Semnalizările rutiere din intersecția prezentată corespund textului de lege? Sunt unitare și în deplină concordanță?

Apoi, ce să vezi, au reparat! În marea lor înțelepciune, au luat vopsea alba și au acoperit. Stradă nou nouță, trasată greșit, apoi totul acoperit cu vopsea. De apreciat faptulo că nu au spart asfaltul ca să toarne unul nou.
Deci să recapitulăm: Proiectanți, arhitecți, ingineri și ce or mai fi, șefi de șantier, șefi de echipă, apoi siguranța circulației din primărie, apoi aviz de la poliția rutieră. Oameni “cu experiență”, cu studii, bine plătiți. Degeaba. Nu-s în stare să tragă niște linii pe asfalt. Bani publici cheltuiți degeaba. Nu doar pentru vopsea. Și pentru salariile care include orele de muncă ale respectivilor", scrie un clujean pe grupul Clujul Civic. 

Modernizarea Bd. 21 Decembrie, care s-a terminat la finele lui aprilie 2022, s-a efectuat pe tronsonul Biserica Sfântu Petru - intersecția cu str. Regele Ferdinand. Lucrările au costat 50.2 milioane de lei (plus TVA) și au fost efectuate de Diferit. 

Bulevardul esteprevăzut cu piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, iar banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun este separată fizic de benzile pentru traficul general.

Au fost plantați arbori, așa cum sunt și pe străzile Horea sau pe Moților. A dispărut o bandă auto pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața bisericii Sfântu Petru a luat naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe. 

În zona pietonală a bulevardului s-a adus mobilierul stradal cu mufe USB şi bănci. Şi o cişmea a fost instalată în dreptul liceului Mihai Eminescu. S-au instalat şi panouri publicitare, dar şi refugii mai mari pentru călătorii CTP. 

Comenteaza