Mai multă libertate în starea de alertă, faţă de starea de urgenţă? Iată cele 8 modificări care te afectează

Mai multă libertate în starea de alertă, faţă de starea de urgenţă? Iată cele 8 modificări care te afectează

Începând de azi suntem în stare de alertă, care aduce noi schimbări şi reguli pentru tine, însă nu şi mai multă libertate

Am analizat pentru tine cele mai importante schimbări din starea de alertă, şi am observat că sunt şapte astfel de diferenţe care te afectează în mod direct. Toate au fost anunţate ieri, aproape de miezul nopţii: cu jumătate de oră înainte să expire starea de urgenţă şi să înceapă starea de alertă. 
 
Pentru început, vei ieşi din casă fără declaraţie sau adeverinţă de la angajator, aşa cum procedai în starea de urgenţă. De vineri, poţi ieşi din casă oricând şi pentru orice motiv vrei tu. A fost înlăturată regula care spunea că trebuie să părăseşti domiciliul doar în baza unei liste scurte de motive. Însă de declaraţie ai nevoie când ieşi din localitate, tot pentru motive întemeiate.
 
În starea de alertă trebuie să porţi mască în toate mijloacele de transport în comun, la serviciu, în magazine şi în toate spaţiile publice. În starea de urgenţă, nu era această obligaţie.  De azi, poţi merge la dentist, la coafor sau la saloanele de cosmetică. Până ieri, aveai voie doar la stomatolog la urgenţă. Şi mall-urile sunt deschise de azi: doar cele mici, cu suprafaţă de până în 15.000 metri pătraţi şi magazinele trebuie să aibă deschidere spre stradă.  
 
Tot de azi poţi participa la slujbe, însă doar dacă sunt organizate în aer liber. Nu este clar care este numărul maxim de enoriaşi permis, Grupul de Comunicare Strategică ne-a transmis că se ocupă să răspundă la întrebarea asta.  În starea de alertă poţi merge la spital şi dacă nu ai probleme urgente, însă cu condiţia să îţi programezi vizita la medic. În starea de urgenţă puteai ajunge la spital doar în cazuri majore. De asemenea, sunt deschise şi parcurile, însă nu locurile de joacă.

Etichete
Comenteaza