Ludovic Orban: Guvernul nu a luat în calcul îngheţarea anului şcolar

Ludovic Orban: Guvernul nu a luat în calcul îngheţarea anului şcolar
| Foto: mediafax-foto-Andreea-Alexandru

Ludovic Orban a declarat marţi seară că Guvernul nu a luat în calcul îngheţarea anului şcolar. „Obiectivul nostru e să asiguram toate condiţiile posibile, astfel încât elevii, studenţii să încheie anul şcolar, să dea examenele care trebuie date”, a spus premierul.

Conform calendarului anului şcolar, elevii vor reveni de miecuri la şcoala online. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susţine că şcolile s-ar putea redeschide la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie.

Precizarea premierului Orban despre faptul că Guvernul nu a luat în calcul îngheţarea anului şcolar a fost făcut marţi seară, în cadrul unei intervenţii la TVR.

"Nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de îngheţare a anului şcolar. Obiectivul nostru e să asiguram toate condiţiile posibile, astfel încât elevii, studenţii să încheie anul şcolar, să dea examenele care trebuie date, examenul de capacitate, de bacalaureat, sigur în condiţiile în care vor fi permise de contextul epidemiologic pentru că nu riscam ca toţi copiii noştri să piardă un an şcolar", a declarat premierul Orban.

Conform calendarului anului şcolar, elevii vor reveni de miecuri la şcoala online, urmând ca de pe 15 mai să se anunţe noi măsuri cu privire la continuarea activităţilor şcolare.

Nelu Tătaru a declarat marţi seară că şcolile s-ar putea redeschide la sfârşitul lunii mai sau la începutul lunii iunie, o discuţie pe această temă urmând să aibă loc miercuri, cu ministrul Educaţiei.

"Poate sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli", a precizat Tătaru la Antena 3.

Pe 7 aprilie, ministrul Educaţiei a anunţat că reluarea cursurilor va fi posibilă după încetarea stării de urgenţă. Monica Anisie menţiona atunci că Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea fi organizate în iulie. Totodată, proba scrisă la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat nu va cuprinde materia din semestrul al doilea. Starea de urgenţă instituită prin decret expiră pe 15 mai, transmite Mediafax.

Comenteaza