LIVE. Culisele Balului Operei 2018 şi planurile Operei Naţionale în anul Centenarului

LIVE. Culisele Balului Operei 2018 şi planurile Operei Naţionale în anul Centenarului
Simona Dordea, purtătorul de cuvânt al Operei Naționale Române din Cluj, este invitatul emisiunii 1 la 1, de vineri, la Realitatea FM Cluj, moderată de jurnalista Anca Mureşan.

Emisiunea poate fi urmărită LIVE, începând cu ora 13.00, în playerul video de mai jos, dar şi pe pagina de Facebook Ziua de Cluj.

Opera Naţională din Cluj-Napoca preia organizarea Balului Operei, brand care a trecut în proprietatea omului de afaceri Daniel Metz de la Matei Miko, cel care a organizat timp de 25 de ani acest eveniment.

Balul Operei, eveniment ce în 2018 va avea loc în 3 martie, vine şi cu un nou format. Programul artistic al serii va cuprinde momente lirice şi coregrafice speciale, susţinute de orchestra, soliştii şi ansamblul de balet al Operei Naţionale Române, din echipa de creație făcând parte dirijorul Tiberiu Soare, regizorii Mihaela Bogdan și Petre Năstase, scenograful Anca Pintilie și coregraful Pavel Rotaru.

Dat fiind faptul că ne aflăm în anul Centenarului Marii Uniri, programul va include momente muzicale reprezentative din repertoriul dramatic şi instrumental autohton. "Tematica Balului Operei 2018 subliniază identitatea culturală a țării noastre, mai precis, unitatea în diversitate a valorilor materiale și spirituale născute pe teritoriul românesc care, deși se se situează la confluența a trei regiuni europene - centrală, estică și sud-estică - rămâne unul puternic individualizat.

Mai multe detalii AICI.

Comenteaza