Liderul UDMR despre ieşirea de la guvernare: Orice este posibil

Liderul UDMR despre ieşirea de la guvernare: Orice este posibil
Preşedintele UDMR a răspuns la întrebarea dacă va ieşi de la guvernare în cazul în care reorganizarea administrativă în cele opt judeţe va fi adoptată, că orice este posibil.

Kelemen Hunor a declarat că orice este posibil, chiar şi retragerea de la guvernare a Uniunii şi că UDMR nu susţine reorganizarea ţării în opt judeţe, informează mediafax. Privind poziţia UDMR faţă de varianta ca Harghita, Mureş şi Covasna să fie alipite judeţului Braşov, Kelemen a răspuns: "Nu facem un joc de puzzle. Vorbim despre principii şi despre interesele comunităţilor locale".

Kelemen a mai enunţat că este în interesul Uniunii, la momentul de faţă să fie păstrată coaliţia, dar că nu poate accepta o variantă privind organizarea administrativă care nu ţine cont de interesele comunităţii maghiare pe termen mediu şi pe termen lung.

Potrivit mediafax, întrebat dacă parlamentarii Uniunii au ajuns la o decizie privind o soluţie de compromis, liderul UDMR a spus că vor continua consultările şi, sâmbătă, după CRU, va fi făcută publică poziţia exactă.

 

Comenteaza