Liberalul Dorin Chirtoacă a fost ales primar al Chișinăului

Liberalul Dorin Chirtoacă a fost ales primar al Chișinăului
Candidatul Partidului Liberal şi al Alianței pentru Integrare Europeană din Republica Moldova, Dorin Chirtoacă, a câştigat cel de-al doilea scrutin, desfășurat ieri, la Chișinău.

Dorin Chirtoacă, candidatul PL din Republica Moldova, a fost ales primar al Chișinăului, în urma celui de-al doilea tur de scrutin. Conform datelor furnizate de către Comisia Electorală Centrală, candidatul liberal a învins cu 50,6% în fața candidatului comunist, Igor Dodon care a fost votat de 49,4% din alegători. Diferența dintre cei doi au făcut-o 4.422 de voturi.

„S-a demonstart încă o dată că fiecare vot contează. Există puterea fiecaruia dintre noi. Mă bucur că locuitorii municipului Chișinău au răspuns apelului nostru de mobilizare la alegeri", a afirmat Chirtoacă Chirtoacă, informează adevărul.md.

Primul scrutin la Chișinău s-a desfășurat în data de 5 iunie, CEC, însă, nu a considerat valabile rezultatele primului tur. Prezenţa la vot în cadrul celui de-al doilea scrutin a fost de 59,88%, cu circa 4 puncte mai mult decît la primul.

Comenteaza