Liber la schi, dar cu distanţare. Află ce reguli trebuie să respecţi dacă mergi la munte de sărbători

Liber la schi, dar cu distanţare. Află ce reguli trebuie să respecţi dacă mergi la munte de sărbători
| Foto: mediafax.ro

Staţiunile de la munte rămân deschise de sărbători. Poţi să îţi faci rezervare la hotelurile şi pensiunile din staţiuni. Domeniile schiabile vor fi deschise pentru localnici şi turişti. Telecabinele şi gondolele vor avea capacitatea redusă la jumătate. 

Te-ai tot întrebat dacă poţi sau nu să mergi, de sărbători, la munte. Asta se vede şi în cazarile încă nerezervate, mai cu seamă că în anii trecuţi erau plătite din vară.  După anunţul făcut de Arafat îşi spun că ... da, poţi petrece sărbătorile la pensiuni şi hoteluri, în staţiuni, dar să nu speri la vreo petrecere. Trebuie să păstrezi toate regulile de distanţare socială, la fel ca până acum.
 
Starea de alertă s-a prelungit 30 de zile. În plus, la istalaţiile de transport pe cablu se mai adaugă o măsură de protecţie.
 
Sorin Torcea, purtătorul de cuvânt al primăriei Braşov: Pentru telegondolă şi telecabină capacitatea va fi doar de 50%. La telescaun şi teleschi nu sunt restricţii. În toate situaţiile, atât în zona de aşteptare, cât şi în telecabină, telegondolă vor trebui să aibă masca sau cagula care să le acopere gura şi nasul.
 
Noua măsură va crea, cel mai probabil, şi mai mare aglomeraţie la cozile de la gondole. Oamenii vor aştepta mai mult până când vor urca la 1700 de metri altitudine, în Masivul Postăvaru.
 
În Predeal, telescaunul are o capacitate de 2000 de urcări pe oră. Nefiind spaţiu închis, turiştii nu au restricţii şi pot sta alături de prietenii lor. 
 
Domeniile schiabile de pe Valea Prahovei şi din Poiana Braşov nu sunt deschise oficial. Până atunci turiştii şi localnicii se distrează pe zăpadă cu bicicletele. Pârtiile nu sunt complet pregătite aşa că îţi vei strica placa sau schiurile dacă încerci să te dai. Pe alocuri mai sunt pietre.
 

Comenteaza