Lemne în valoare de 50.000 de lei, confiscate de poliţişti. Ce amenzi au fost aplicate

Lemne în valoare de 50.000 de lei, confiscate de poliţişti. Ce amenzi au fost aplicate
Poliţiştii clujeni au efectuat marţi noi controale pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În urma lor, au confiscat lemne în valoare de 50.000 de lei.

În acest context a fost verificată activitatea comercială desfăşurată de către o firmă de pe raza municipiului Câmpia Turzii, a cărui principal obiect de activitate este achiziţionarea şi comercializarea materialului lemnos.

În momentul controlului poliţiştii au constata că la punctul de lucru erau depozitaţi în vederea comercializării circa 82 de metri cubi de cherestea răşinoase, pentru care administratorul firmei nu a putut prezenta documente care să ateste provenienţa licită a materialului lemnos.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, pe raza comunei Floreşti, o autoutilitară cu care se transporta lemn, de esenţă răşinoase. Conducătorul auto, un bărbat, de 48 de ani din Luna de Sus, nu a putut să prezinte aviz de însoţire pentru materialul deţinut.

"În baza celor constatate, agentului economic şi conducătorului auto li s-au aplicat amenzi contravenţionale conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 10.000 de lei, respectiv de 2.000 de lei", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Totodată, cei aproximativ 90 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, au fost confiscaţi şi predaţi ocolului silvic competent

Comenteaza