Legătură aeriană întreruptă cu Parisul

Legătură aeriană întreruptă cu Parisul
Unicul zbor spre metropola franceză de la Cluj-Napoca a fost anulat ieri din cauza căderilor abundente de zăpadă din Franţa. Mai multe curse din Vest au ajuns cu întârziere.
Cursa Wizz Air care trebuia să decoleze duminică de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca (AICN) către Paris, precum şi cea retur au fost anulate din cauza căderilor masive de zăpadă. Întârzieri s-au produs la zborurile de pe aeroporturile din Anglia, Germania sau Italia.

Căderile abundente de zăpadă din ultimele două zile au determinat închiderea mai multor aeroporturi din vestul Europei. Zborul companiei Wizz Air de la Cluj-Napoca spre Paris şi retur de duminică, 19 decembrie, a fost anulat, iar cursa de pe Aeroportul Luton din Londra (Anglia) a înregistrat o întârziere de câteva ore. De asemenea, cursa Wizz Air de la Roma care trebuia să aterizeze la Cluj-Napoca sâmbătă seara, la 23:40, a sosit cu două ore mai târziu în Someşeni, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ. “În acest moment (duminică seara - n. red.) nu se circulă pe destinaţia Cluj - Paris. Condiţiile de la Cluj-Napoca sunt însă perfecte. Sperăm ca luni traficul să revină la normal”, ne-a declarat David Ciceo, directorul AICN.

Reprezentanţii Wizz au informat că şi zborurile Paris - Bucureşti au fost anulate ieri din cauza condiţiilor din Franţa. “Dacă unui pasager i s-a anulat zborul, atunci acesta poate solicita fie reprogramarea către aceeaşi destinaţie la următorul zbor, fie către o altă destinaţie sau poate solicita returnarea banilor”, a subliniat Daniel Amzăr, purtător de cuvânt al Wizz Air România. De asemenea, TAROM a decis să anuleze cursa Bucureşti - Londra - Bucureşti. “Întrucât închiderea Aeroportului Heathrow a determinat depăşirea capacităţii de cazare a hotelierilor londonezi, găsirea unor soluţii de cazare este dificilă, la fel ca şi asigurarea transferului aeroport - oraş. TAROM va deconta cheltuielile pentru acei pasageri care îşi pot găsi singuri cazare şi transfer aeroport - oraş”, a precizat operatorul aerian.

Mai multe aeroporturi europene au fost închise în weekend din cauza căderilor de zăpadă. Aeroporturile pe care se înregistrau probleme erau Heathrow (Londra) şi Charles de Gaulle (Paris), redeschiderea totală a acestora fiind prevăzută în noaptea de duminică spre luni. Potrivit autorităţilor aeroportuare londoneze, operaţiunile de deszăpezire şi de înlăturare a gheţii erau în desfăşurare, dar intervenţia utilajelor se derula anevoios, întrucât 200 de aeronave au rămas la sol. Probleme s-au înregistrat şi la Frankfurt, Florenţa, Pisa, Budapesta şi Sofia. De asemenea, mai multe autostrăzi din Italia, Franţa şi Marea Britanie au fost închise.

Blocaţi în Hexagon

“Vin de sărbători acasă şi ar trebui să sosesc luni în ţară, din Franţa. Am o escală la Praga şi mi-e frică să nu cumva să mă blochez acolo. Un coleg trebuia să vină în weekend în România, cu KLM, dar i s-a spus în ultima clipă că i s-a anulat zborul”, ne-a mărtusit
o masterandă la Strasbourg.

Comenteaza