Lacăt pe depozitul cu trei tone de carne expirată VIDEO

Lacăt pe depozitul cu trei tone de carne expirată VIDEO
Depozitul în care comisarii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit 3 tone carne de pui expirată, a fost închis de Direcţia Sanitar-Veterinară. Deşi era pe piaţă de mai bine de zece ani, unitatea a fost închisă imediat după izbucnirea scandalului. Mai mult, cele trei tone de carne de pui au fost sigilate şi transportate înapoi în vama Borş, pe unde au intrat în ţară.

Direcţia Sanitar-Veterinară Cluj a dispus închiderea depozitului unde au fost găsite tonele de carne de pui neetichetate.

"Pentru deficienţele găsite am aplicat măsura de suspendare a activităţii, acum acest depozit este închis", spune directorul DSV Cluj, Alexandru Duma.

Reprezentanţii DSV Cluj dau asigurări că nici un kilogram de carne din acest lot nu a ajuns în magazine. Toate cele trei tone de carne au fost sigilate şi trimise înapoi în vama Borş. Acolo vor fi duse şi celălalte 17 tone care au ajuns în alte zone ale ţării.

Administratorul depozitului a achitat deja amenda dată de Protecţia Consumatorului.

"Sancţiunea aplicată a fost cea maximă, de 20.000 de lei, din punctul meu de vedere sunt amenzi extrem de mici, ea a fost achitată acum două zile. Cert este că în momentul în care am făcut controlul, toate produsele erau depozitate în condiţii improprii", spune şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Cluj, Mircea Radu.

Carnea a fost importată din Anglia, iar alte aproape 17 tone au ajuns în judeţul Bihor şi Bucureşti. Inspectorii urmează să facă şi aici controale pentru a stabili dacă produsele prezintă aceleaşi deficienţe.

Reporter: Bianca Suciu
Imagine: Lorand Ersek

Comenteaza