La câţi bani este asigurată centura de est a Clujului

La câţi bani este asigurată centura de est a Clujului
Deputatul Mircia Giurgiu i-a cerut ministrului Transporturilor să îi spună la ce sumă este asigurată centrua Vâlcele - Apahida.

Giurgiu a aflat de la Anca Boagiu la ce sumă este asigurată centura de est a Clujului, pe relaţia Vâlcele - Apahida. "Ministrul Transporturilor mi-a răspuns: centura a fost asigurată chiar la constructor, pentru intemperii şi dezastre. Suma pentru care este asigurată pentru 90.183.914 euro", a spus Giurgiu.

Costul total al celor 23,6 km ai centurii de est a ajuns la aproximativ 150 de milioane de euro, ceea ce echivalează cu aproape o triplare a preţului cu care a fost adjudecată lucrarea. În plus, termenul de finalizare a fost depăşit cu peste un an. Toate acestea se datorează aproape în exclusivitate traversării de către şosea, pe un sector de aproape 3 km, a unui teren care s-a dovedit extrem de greu de stabilizat. Potrivit majorităţii celor contactaţi de ZIUA de CLUJ, principal vinovat ar fi proiectantul, care fie n-a executat studii geo, fie le-a făcut de mântuială, fie n-a ţinut cont de ele.

Comenteaza