Klaus Iohannis, în mijlocul mulțimii, la mitingul din Piaţa Universităţii - VIDEO

Klaus Iohannis, în mijlocul mulțimii, la mitingul din Piaţa Universităţii - VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică seara că a venit la mitingul din Piaţa Universităţii, unde oamenii protestează faţă de proiectele de OUG privind graţierea şi modificarea Codului Penal, pentru a-şi exprima indignarea faţă de faptul că ''o gaşcă de oameni politici cu probleme penale'' vrea să slăbească statul de drept.

 

Preşedintele României a ajuns în Piaţa Universităţii, unde s-au strâns mii de oameni care protestează faţă de proiectele de ordonanţă privind justiţia.

Şeful statului a stat în jur de 15 minute la miting, unde a fost întâmpinat cu aplauze. Oamenii au strigat ''Iohannis e cu noi!''. Îmbrăcat cu o geacă roşie, Iohannis s-a plimbat prin mulţime, salutând oamenii prezenți în piață.

''O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia, să slăbească statul de drept, ori aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia ca zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii sunt, pe bună dreptate, indignaţi'', a spus Iohannis.Proiectele de Ordonanţe de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale sunt "neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicaţie, o spun cele mai autorizate voci din Justiţie", a scris vineri, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis a spus că "sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanţe de Urgenţă".

Comenteaza