Jucu de milioane VIDEO

Jucu de milioane VIDEO
Companiile Bosch, De Longhi, Ecolor, Holver şi Tuborg îngroapă în bani primăria comunei Jucu. Aceasta a ajuns la un buget anual de 2 milioane de euro, care va creşte după ce vor începe să producă şi nemţii de la Bosch. Gropile din asfaltul de la Jucu ne amintesc, însă, că suntem tot în România. Sătenii spun că prea puţini localnici lucrează pentru marile companii care şi-au făcut fabrici şi depozite în comună.

Jucu, o comună aflată la doar 20 de kilometri de Cluj-Napoca, a ajuns în câţiva ani printre cele mai bogate din ţară. Plecarea Nokia nu s-a resimţit, deoarece locul finlandezilor a fost luat de producătorul italian de electrocasnice De Longhi. În parcul industrial mai găsim fabrica de mobilă Ecoloro, producătorul de subandamble de lemn Holver şi un depozit Tuborg. Tot acolo vor începe producţia într-o nouă fabrică şi nemţii de la Bosch.

"La ora actuala bugetul comunei e de 2 milioane de euro. Inaite de venirea acestor incestitori bugetul era in jur de 500.000 euro", a spus Aurel Marc, şef impozite.

Autorităţile locale speră ca în comună să mai vină şi alţi investitori. La Jucu, cheia succesului stă poziţionarea strategică a comunei. Banii pe care marile companii îi varsă anual la bugetul comunei sunt folosiţi pentru investiţii. În ciuda bugetului de 2 milioane de euro, drumurile din comună aduc aminte de sate mult mai sărace.

Sătenii spun că prea puţini dintre ei lucrează în parcul industrial. Doar 300 din cei 3000 de oameni apţi de muncă din Jucu sunt angajaţi la marile companii.

Bugetul comunei va creşte după ce Bosha va începe producţia în noua fabrică. Nemţii vor ca până în 2015 să aibă o mie de angajaţi.

Reporter: Alin Golban
Operator: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza