Jucării periculoase, marfă expirată, mucegai și rugină în Cluj. Inspectorii ANPC au dat amenzi de 95.000 de lei pentru 5 firme

Jucării periculoase, marfă expirată, mucegai și rugină în Cluj. Inspectorii ANPC au dat amenzi de 95.000 de lei pentru 5 firme

5 firme din localitatea Cămărașu din județul Cluj au fost „vizitate” de către inspectorii CJPC Cluj. Aceștia au găsit mai multe nereguri, printre care 48 de jucării periculoare pe care le-au retras de la vânzare la fel și în cazul a 35 de kg de produse.

În conformitate cu tematica de control la nivel regional, aferentă operatorilor economici care își desfășoara activitatea în mediu rural, în localități situate la limita de județ, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj prin CJPC Cluj a desfășurat o acțiune de verificare la operatorii economici din localitatea Cămărașu, potrivit unui comunicat transmis ZIUA DE CLUJ.

Jucării periculoase, marfă expirată, mucegai, rugină și gheață în exces

Ca atare, două echipe de comisari au controlat, în data de 25.10.2022, în cadrul campaniei Academia Comisarilor - în care sunt implicați tinerii noștri colegi, modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, la urmatorii operatori economici: SC Oprisorel SRL, SC Cris&TR Benz SRL (două puncte de lucru), SC Viforeana Impex SRL, SC Pompi Unic Impex SRL (două puncte de lucru), SC Rodilev SRL, fiind identificate mai multe deficiențe, după cum urmează:

  • Comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită
  • Comercializarea unor produse cu modificări organoleptice
  • Comercializarea unor materiale de construcții cu termen de valabilitate depășit
  • Folsirea unor vitrine frigorifice insalubre, cu mucegai, rugină, gheață în exces, improprii depozitării preparatelor alimentare
  • Comercializarea unor jucării periculoase notificate pe sistemul rapid de alertă Rapex, de țări membre CE
  • Utilizarea unui mobilier degradat, grupuri sanitare cu pereți degradați, chiuvetă și vas de toaletă sparte

Amenzi de 95.000 de lei

Ca urmare a celor constatate, echipa de control, au aplicat 9 amenzi contravenționale în cuantum de 95.000 lei și 4 avertismente.

Totodată, au fost dispuse măsuri de

  • oprire definitivă de la comercializare 35 kg produse, și 48 de jucării periculoase, în valoare de circa 4.500 lei
  • oprire definitivă de la funcționare a unei vitrine frigorifice
  • identificarea unor produse textile cu suspiciuni de contrafacere, care urmează a fi notificate pe sistemul rapid de alertă RAPEX, cu măsura opririi definitive de la comercializare, ținând cont de neconformitățile constatate.
Comenteaza