Joc scenic şi cinematografie la un festival de liceu, mâine, la cinema Mărăşti

Joc scenic şi cinematografie la un festival de liceu, mâine, la cinema Mărăşti
Un festival franco-român de tradiţii de iarnă e organizat de un liceu clujean, la cinematograful Mărăşti.

Este vorba de Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca, ce organizează a cincea ediţie a festivalului „Scânteiuțe de iarnă" ("Etincellles d'hiver"), mâine de la ora 16.30.

Manifestările festivalului se vor desfășura pe două axe: seara multiculturală și seara gastronomică. Sărbătorile de iarnă reprezintă un atu al organizatorilor, un segment al campaniei de sensibilizare a tânărului public francofon vis-à-vis de valorile tradiționale din Franța și România, un pretext de utiliza limba franceză dincolo de sala de clasă, un pretext de promovare a francofoniei și implicit a bilingvismului francofon din liceul nostru. Momentele multiculturale, colindele, scenetele, filmul aniversar, prezentarea de modă se adresează unui public francofon și francofil de toate vârstele.

"Grație generozității logistice oferite de locația cinematografului Mărăști, prin intermediul principalului partener al festivalului, Primăria Cluj-Napoca, pentru prima oară facem tentativa unui spectacol total în care îmbinăm jocul scenic cu arta cinematografică, toate acestea prin motivația tuturor actanților cuprinși între vârsta de 3 ani și până la 20 de ani, în număr de aproape 100, îndrumați de cadre didactice inimoase, dintre care îi amintim pe Ildiko Pop, Olimpia Barbul, Mirela Hebean, Teodora Vişinescu, precum și Valentina Gîdea, profesor la Universitatea "Babeș Bolyai" din Cluj-Napoca și colaboratoare a Institutului Francez în domeniul artei dramatice pentru adolescenți, președinta Asociației "Lumea lui Bidi"", spun organizatorii

Comenteaza