IPJ: 14 abateri disciplinare la poliţiştii clujeni în doi ani

IPJ: 14 abateri disciplinare la poliţiştii clujeni în doi ani
Un număr de 14 abateri disciplinare au fost constatate în ultimii doi ani în rândul poliţiştilor clujeni, arată Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj într-un comunicat de presă.

"Activitatea de prevenire a corupţiei interne s-a desfăşurat concomitent cu cea de combatere şi sancţionare a încălcărilor legale comise de poliţişti, starea şi practica disciplinară fiind o coordonată importantă a inspectoratului", arată purtătorul de cuvânt Anca Purdea. Ea subliniază că în perioada 2010-2012 au fost înregistrate un număr de 14 abateri disciplinare, sancţionate, după caz, în funcţie de gravitate. "În acest domeniu, nu poate exista solidaritate de branşă. Ca dovadă, IPJ Cluj a transmis Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj sesizările în care erau semnalate posibile fapte de corupţie comise de poliţişti, acordând sprijin în documentarea activităţii infracţionale", mai arată IPJ în comunicatul unde instituţia subliniază că "nu a tolerat şi nu va tolera" comportamentele " lipsite de integritate" ale poliţiştilor. "Oferim în continuare garanţia că vom lua poziţie în situaţia în care ne vom confrunta cu astfel de situaţii negative", arată conducerea IPJ.

Amintim, mai mulţi poliţişti suspectaţi că au luat mită în schimbul ştergerii unor amenzi sau alte abateri sunt cercetaţi de Direcţia Generală Anticorupţie. La locuinţele acestora au loc în acest moment percheziţii. Vezi aici detalii

 

Comenteaza