Iohannis, îngrijorat pentru soarta militarilor

Iohannis, îngrijorat pentru soarta militarilor
Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că militarilor trebuie să li se ofere condiții optime de muncă și de viață, nu numai apreciere.

"Femeile și bărbații în uniformă, adevărați profesioniști care slujesc patria sub drapelul tricolor, sunt cei cărora le datorăm recunoștința noastră. Militarilor care și-au dedicat întreaga carieră acestei vocații trebuie să le oferim nu numai apreciere, dar și condiții optime de muncă și de viață", a spus Iohannis la ceremonia militară care a avut loc în Parcul Carol cu ocazia Zilei Armatei.

El a subliniat că Armata este una dintre instituțiile fundamentale ale statului, care contribuie în mod decisiv la credibilitatea și prestigiul României în lume și care se bucură de respectul și încrederea cetățenilor.

"Armata este aidoma unui organism viu, într-un proces continuu de transformare și adaptare la realitățile strategice ale unui mediu internațional care evoluează constant. Prin urmare, trebuie să fim permanent preocupați de procesul de selecție, educare și pregătire a tuturor categoriilor de militari, pentru că resursa umană reprezintă valoarea supremă a armatei noastre", a mai spus Iohannis. Șeful statului i-a încurajat pe elevii și studenții militari să găsească "izvor de inspirație în conduita cadrelor militare dedicate serviciului în slujba patriei".

"Vă încurajez să acționați în continuare preventiv și să dovediți spirit inovativ, capacitate de adaptare la schimbare, să vă iubiți țara și să continuați să confirmați, ca și până acum, deviza care vă unește și vă mobilizează: Onoare și Patrie!", le-a mai spus Iohannis militarilor.

 

Comenteaza