Inspectorii ITM și polițiștii au luat la puricat piața de gros din Dezmir

Inspectorii ITM și polițiștii au luat la puricat piața de gros din Dezmir

Polițiștii clujeni, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj au au desfășurat, miercuri, o serie de controale în piața de la Dezmir.

"La data de 18 noiembrie a.c., în intervalul orar 09.00-11.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida, alături de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, de polițiști locali, precum și de polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, au acționat în vederea verificării respectării normelor legale de comercializare și a măsurilor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19, în incinta unei piețe agroalimentare din localitatea Dezmir", informează IPJ Cluj.

În urma activităților desfășurate, au fost legitimate 48 de persoane și verificate peste 15 autoturisme.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.870 de lei.

Dintre acestea, 10 au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii 55/2020, iar alte 4 pentru nerespectarea normelor de circulație rutieră.

Totodată, 2 persoane au fost sancționate în conformitate cu Legea 61/1991R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În acest context, polițiștii au verificat respectarea măsurilor de protecție și în incinta unei societăți comerciale prestatoare de servicii de curierat de pe raza de competență, nefiind constatate abateri ale prevederilor legale.

 

Comenteaza