Înmormântare sinistră, de 1 aprilie. Au luat alt mort de la spital!

Înmormântare sinistră, de 1 aprilie. Au luat alt mort de la spital!

O gravă încurcătură s-a produs la un spital din județul vecin Clujului. O familie din Sălaj era să îngroape alt mort din cauza deficiențelor de la morga unității medicale.

O gravă încurcătură s-a produs la Spitalul Orășenesc Șimleu Silvaniei (SOSS). Ion Crăciun, din satul Aleuș, era să fie îngropat în cimitirul din orașul sălăjean în locul lui Adrian Casap, fost angajat al Primăriei Șimleu Silvaniei. Firma de pompe funebre a fost contactată de familia răposatului Casap și a plecat la morga Spitalului din Șimleu să ridice corpul acestuia, însă l-a luat, din greșeală, cel din Aleuș.

Echipa de la pompe funebre s-a deplasat cu corpul săteanului la groapă, a apucat să arunce câteva lopeți de pământ peste sicriu, însă până să vină preotul a fost sesizată încurcătura. Înmormântarea a fost oprită imediat, iar cei de la pompe funebre au făcut drum întors la morgă cu persoana din Aleuș.

De acolo l-au luat, de data aceasta, pe fostul angajat al primăriei, cel pentru care au plâns la înmormântare apropiații, neștiind că este îngropat de fapt altcineva. Într-un final, Casap a fost îngropat conform tradiției, iar Crăciun a fost dus la Aleuș, unde a avut loc practic, a doua sa înmormântare.

Compania de la pompe funebre și-a justificat greșeala prin faptul că SOSS nu dispune de personal care să deservească morga, camera este insalubră, lipsită de lumină și că incinta duce lipsă de aparate frigorifice. În ultimii 20 de ani, în județul Sălaj nu s-a mai întâmplat vreun caz similiar.

Comenteaza