INFRACTORII șoselelor din Cluj, prietenii alcoolului! Pe lângă ei ați trecut fără să știți de fapt ce colegi de trafic aveți...

INFRACTORII șoselelor din Cluj, prietenii alcoolului! Pe lângă ei ați trecut fără să știți de fapt ce colegi de trafic aveți...

Pe principiul ”paza bună trece primejdia rea”, până când sunt depistați în trafic bețivii, drogații sau cei fără carnet de către polițiștii clujeni, cel mai înțelept este condusul preventiv pentru că nu se știe niciodată ce surprize îți poate aduce vecinul din trafic...

Iată câteva exeplare de ”șoferi infractori” pe lângă care ați trecut fără să știți cu cine aveți de-a face. Până când i-a săltat poliția. 

1. ”La data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 09.45, polițiștii Biroului Rutier Cluj au depistat un conducător auto, de 59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care de afla sub influența alcoolului. Acesta a fost oprit pentru control pe strada Bulevardul 1 Decembrie 1918, iar testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, polițiștii l-au condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei. Au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.”

2. ”La aceeași dată, în jurul orei 23.15, polițiștii dejeni au oprit în trafic, pe strada Dobrogeanu Gherea un autoturism condus de un bărbat de 64 de ani, din Dej. În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza rezultatului, acesta a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea de mostre biologice necesare stabilirii alcoolemiei.”

3. ”În aceeași zi, în jurul orei 18.05, polițiștii municipiului Gherla au depistat un bărbat de 55 de ani, din comuna Bonțida, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. La momentul depistării, acesta conducea un autoturism pe raza localității Bonțida. Testarea lui cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza constatării, acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice”. 

Polițiștii clujeni au transmis că au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

4. ”La aceeași dată, în jurul orei 20.30, polițiștii orașului Huedin au oprit pentru control un alt autoturism, condus în Piața Victoriei, din Huedin, de un tânăr de 18 ani, din comuna Călățele. Și în cazul acestuia, testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive, fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.”, a mai precizat IPJ Cluj. 

Până când legile vor fi mai aspre și astfel de specimene vor fi private de dreptul de a conduce pe o perioadă mai lungă de timp, gândiți-vă de două ori înainte de a ”enerva” pe cineva în trafic. 

Comenteaza